Zelf uw zakelijke website samenstellen

Geplaatst op 21-09-2022

Categorie: Computer en internet

Voor ondernemers is het prima mogelijk om zelf de zakelijke website samen te stellen. Op de website van Vrolijk Internet Services kunt u een CMS pakket kopen waarmee een beheeromgeving tot uw beschikking komt. Binnen de diverse schermen van deze beheeromgeving kan de website volledig door u worden aangepast. Als u het CMS pakket installeert op een eigen hostingpakket, krijgt u tijdens de installatie de mogelijkheid om een gebruikersnaam en een wachtwoord te kiezen waarmee u binnen de beheeromgeving kunt inloggen.

Installeren van het CMS systeem is niet zo moeilijk en de exacte stappen daarvoor kunt u vinden in de online handleiding. Daarin kunt u lezen hoe u via FTP de bestanden op het hostingpakket kunt plaatsen en hoe u het installatie kunt starten. Zodra de installatie voltooid is kunt u inloggen binnen het beheergedeelte met de inloggegevens die u zelf heeft gekozen.

Eenmaal ingelogd, dan maakt de CMS software maakt het zeer eenvoudig om zelf uw website in te richten. Teksten en afbeeldingen kunt u zelf toevoegen, zodat het niet nodig is om een webmaster in te schakelen. Zo is er een onderdeel binnen het beheergedeelte waarmee u eenvoudig pagina’s kunt aanmaken, bewerken en verwijderen. Direct nadat wijzigingen binnen het beheergedeelte zijn opgeslagen, zullen deze zichtbaar zijn voor de bezoekers van uw website.

Binnen het beheergedeelte kunt u afbeeldingen uploaden. Iedere afbeelding die u toevoegt, krijgt een shortcode. Dat is een code die u binnen uw pagina’s kunt plaatsen. Op de plekken waar u een shortcode geplaatst heeft, zullen bezoekers de afbeelding zien die bij de betreffende shortcode hoort. Op eenzelfde wijze kunnen banners en knoppen eenvoudig geplaatst worden, namelijk via uniek gegenereerde shortcodes.

Wanneer u nog geen webhosting heeft voor uw eigen site, dan is het mogelijk om de hosting samen met het CMS pakket te kopen. U kunt op de website van Vrolijk Internet Services kenbaar maken dat u ook graag webhosting wilt afsluiten. Vrolijk Internet Services zal het CMS pakket dan direct op uw nieuwe hostingpakket installeren. Per e-mail ontvangt u dan de inloggegevens voor het beheer van de website. Deze inloggegevens zijn na het inloggen eenvoudig aan te passen.