Bubble Tea: dé hype uit Taiwan nu ook bij ons!

Geplaatst op 21-12-2022

Categorie: Eten en drinken

Bubble tea, ook wel bekend als boba tea, is een populaire drank die afkomstig is uit Taiwan en in de afgelopen jaren steeds meer populair is geworden in landen over de hele wereld. Het wordt gemaakt door een mengsel van thee, melk en siroop te shaken met grote tapiocakorrels en soms ook met vruchtenpuree of andere smaakmakers. De tapiocakorrels, die ook wel "bubbles" genoemd worden, geven de drank zijn unieke naam.

Bubble tea wordt meestal geserveerd in grote plastic bekers met een rietje waarmee de tapiocakorrels opgezogen kunnen worden. Er zijn tal van verschillende smaken bubble tea beschikbaar, variërend van klassieke smaken zoals groene thee en jasmijn tot fruitige smaken zoals mango en aardbei. Sommige mensen voegen ook koekjes of ijs toe aan hun bubble tea voor nog meer smaak en textuur.

Hoewel het oorspronkelijk uit Taiwan komt, is bubble tea in de afgelopen jaren steeds meer populair geworden in andere delen van de wereld, met name in Azië, Noord-Amerika en Europa. Er zijn tal van bubble tea-winkels die verschillende smaken bubble tea aanbieden, evenals andere gerechten zoals gefrituurde noedels en dim sum.

Er zijn ook veel bubble tea-franchises die zijn opgezet om het product over de hele wereld te verkopen. Deze franchises bieden vaak een ruime keuze aan smaken en opties voor het personaliseren van de drank, zoals het aanpassen van de hoeveelheid suiker of het toevoegen van extra bubbles.

Er zijn echter ook enkele gezondheidszorgen verbonden aan het drinken van bubble tea. De tapiocakorrels bevatten vaak hoge niveaus van suiker en koolhydraten, wat kan leiden tot gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen als het te vaak wordt gedronken. Sommige studies hebben ook aangetoond dat de plastic bekers waarin bubble tea wordt geserveerd, afvalstoffen kunnen afgeven die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

Ondanks deze gezondheidszorgen is bubble tea nog steeds enorm populair en wordt het door veel mensen over de hele wereld genoten als een lekkere en opwindende drank. Of je nu houdt van klassieke smaken of liever fruitige opties, er is voor ieder wat wils als het gaat om bubble tea.